Περιοδοντολογικό ιατρείο
Where your teeth deserve the best...
Κεντρική Περιοδοντολογία Συχνές ερωτήσεις Για ασθενείς Για συναδέλφους
Τι είναι
Αρχική εξέταση
Χειρουργική Θεραπεία
Προσθετική Θεραπεία
Φροντίδα
Περιεμφυτευματίτιδα
Χειρουργική ΘεραπείαΑφού γίνει λεπτομερής κλινικός και διαγνωστικός έλεγχος της υποψήφιας περιοχής για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, προχωράμε στην πρώτη φάση της θεραπείας που είναι η χειρουργική τοποθέτηση.Κάτω από ένα λεπτομερέστατα αποστειρωμένο πεδίο και περιβάλλον και κάτω από τοπική αναισθησία, τοποθετούμε το εμφύτευμα στο οστό της γνάθου. Αναλόγως από το πόσο σταθερό θα είναι το εμφύτευμα στη γνάθο στο τέλος της τοποθέτησης, είτε σκεπάζουμε το εμφύτευμα με τα "ούλα" και παραμένει "θαμμένο" σε όλη την περίοδο που αναμένουμε την οστεοενσωμάτωση, είτε αφήνουμε ένα εξάρτημα του εμφυτεύματος πάνω από τα "ούλα" για την περίοδο αυτή.

 
Στην πρώτη περίπτωση, όπου το εμφύτευμα επουλώνεται κάτω από τους ιστούς, απαιτείται μια πολύ μικρή επέμβαση για την αποκάλυψη του εμφυτεύματος, πριν την έναρξη της προσθετικής θεραπείας.

Η επέμβαση αυτή (κυρίως όταν περιλαμβάνει πολλά εμφυτεύματα) μπορεί να γίνει και υπό καθεστώς γενικής αναισθησίας. Αυτό γίνεται στα χειρουργεία του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (Διστόμου 5-7, 15125, Μαρούσι Αθήνα) με την παρουσία αναισθησιολόγου.

Η επέμβαση διαρκεί το μέγιστο δύο ώρες και ο ασθενής μετά την ανάνηψη από τη γενική αναισθησία, μπορεί να φύγει από το νοσοκομείο (Day Clinic). Δεν απαιτείται εισαγωγή του ασθενή πριν την επέμβαση, ούτε παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο μετά την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.
 


ΚΛΙΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

 
 
 

 

 

Κλινική εικόνα προσθετικής αποκατάστασης με πρόβολο ("κρεμαστό" δόντι) σε προγόμφιο της άνω γνάθου. Προσέξτε ότι τα μπροστινά δόντια του ασθενή δεν κλείνουν, οπότε όλες οι μασητικές δυνάμεις μεταφέρονται στους προγομφίους. Το αποτέλεσμα είναι το "ξεκόλλημα" της στεφάνης που συγκρατεί το κρεμαστό δόντι. Η περίπτωση αυτή είναι ένδειξη για τοποθέτηση εμφυτεύματος στο κενό διάστημα, για καλύτερο καταμερισμό των μασητικών δυνάμεων.

Μετά τη μικρή τομή αποκαλύπτουμε το οστό για να έχουμε πλήρη έλεγχο της περιοχής που δουλεύουμε και προετοιμάζουμε με το χειρουργικό μοτέρ το φρεάτιο υποδοχής του εμφυτεύματος.

Ένα εμφύτευμα ITI™ της εταιρίας Straumann Ελβετίας έχει τοποθετηθεί στην περιοχή του δοντιού που λείπει. Στη συνέχεια, γίνεται συρραφή με 3 ράμματα, προσπαθώντας να αποδώσουμε όσο το δυνατό καλύτερη ανατομία στα "ούλα", που πλέον λέγονται "περιεμφυτευματικοί ιστοί".

Το περιστατικό έγινε κάτω από τοπική αναισθησία μόνο στην περιοχή που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Ο ασθενής πήρε μόνο ένα παυσίπονο αμέσως μετά τη λήξη του χειρουργείου και πριν η αναισθησία σταματήσει να ενεργεί.. Δεν ανέφερε κανένα σύμπτωμα μετά και δεν πήρε κανένα άλλο παυσίπονο ή οποιοδήποτε φάρμακο.