Περιοδοντολογικό ιατρείο
Where your teeth deserve the best...
Κεντρική Περιοδοντολογία Συχνές ερωτήσεις Για ασθενείς Για συναδέλφους
Τι είναι
Αρχική εξέταση
Χειρουργική Θεραπεία
Προσθετική Θεραπεία
Φροντίδα
Περιεμφυτευματίτιδα
Προσθετική Θεραπεία


Η προσθετική θεραπεία με εμφυτεύματα δε διαφέρει σε πολλά πράγματα από τη συμβατική προσθετική. Με το χειρουργικό στάδιο έχουμε επιτύχει να τοποθετήσουμε τα στηρίγματα στο οστό της γνάθου και τώρα έχει έρθει η στιγμή της αποκατάστασης με τα τεχνητά δόντια.

Η προσθετική αποκατάσταση που μπορεί κάποιος να έχει μετά από τοποθέτηση εμφυτευμάτων είναι είτε κοχλιωτή, είτε συγκολλούμενη κατασκευή. Προτιμάμε γενικά τις κοχλιωτές αποκαταστάσεις για να είναι ευκολότερη η πρόσβαση σε αυτές και στα εμφυτεύματα στο μέλλον

Πάνω στο εμφύτευμα βιδώνεται ένα εξάρτημα από τιτάνιο το οποίο ονομάζεται στήριγμα (abutmnent). Πάνω στο στήριγμα θα κατασκευαστεί με συμβατικό τρόπο το τεχνητό μας δόντι (συνήθως από πορσελάνη)

Η τεχνική δε διαφέρει από εδώ και μπρος σε σχέση με τη συμβατική προσθετική. Λαμβάνεται ένα αποτύπωμα το οποίο καταγράφει τις θέσεις των εμφυτευμάτων και κατασκευάζεται κανονικά στο εργαστήριο η προσθετική αποκατάσταση.

Η σύγχρονη τεχνολογία έχει υπεισέρθει και στην προσθετική αποκατάσταση με οδοντικά εμφυτεύματα.
Οι σύγχρονες τεχνικές αποκατάστασης γίνονται τελείως αυτοματοποιημένα. Η κατασκευή πάνω σε εμφυτεύματα γίνεται σε πολλές περιπτώσεις, χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση. Το τμήμα του τεχνητού δοντιού που έρχεται σε επαφή με το εμφύτευμα γίνεται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές (τεχνική CADCAM). Αυτό μας εξασφαλίζει την τέλεια εφαρμογή των εξαρτημάτων πάνω στα εμφυτεύματα.
 
Ανθρώπινο χέρι παρεμβαίνει μόνο στην τελική φάση της δημιουργίας του τεχνητού δοντιού που είναι το κτίσιμο της πορσελάνης.
 
ΚΛΙΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ
 
Το εμφύτευμα ITI της εταιρίας Straumann, Ελβετίας, μετά από 6 εβδομάδες μετά την τοποθέτησή του (βλ. Χειρουργική θεραπεία).
 
Παρατηρήστε τη διαμόρφωση των περιεμφυτευματικών ιστών γύρω από το εμφύτευμα.
 
 

Άλλη άποψη του εμφυτεύματος, και των περιεμφυτευματικών ιστών.
Η περιοχή είναι έτοιμη για τη λήψη αποτυπώματος, όπως στη συμβατική προσθετική και την κατασκευή της στεφάνης μεταλλοπορσελάνης.
 
 
 

Ένας πλαστικός κύλινδρος έχει τοποθετηθεί πάνω στο εμφύτευμα για να αποτυπωθεί η ακριβής θέση του εμφυτεύματος στη γνάθο και οι περιεμφυτευματικοί ιστοί.
 
 
 
 

Μετά την αποτύτπωση, το εργαστήριο έχει κατασκευάσει το μεταλλικό σκελετό της στεφάνης και είναι έτοιμος για δοκιμή στο στόμα του ασθενούς.