Περιοδοντολογικό ιατρείο
Where your teeth deserve the best...
Κεντρική Εμφυτεύματα Συχνές ερωτήσεις Για ασθενείς Για συναδέλφους
Περιοδοντικές νόσοι
Αρχική εξέταση
Συντηρητική θεραπεία
Χειρουργική Θεραπεία
Πλαστική Χειρουργική
Ιστική αναγέννηση
Διατήρηση
Αρχική εξέταση

Η αρχική εξέταση στο περιοδοντολογικό ιατρείο αφορά ένα πολύ σημαντικό γεγονός: Τη διάγνωση της νόσου.

Αυτό γίνεται με την αρχική φωτογράφηση του περιστατικού, τη λήψη ακτινογραφιών για κάθε δόντι ξεχωριστά και με την κλινική εξέταση.Πάντοτε γίνεται καταγραφή των κλινικών μετρήσεων στο ιστορικό του κάθε ασθενούς.
Ταυτόχρονα διαπιστώνονται άλλα οδοντιατρικά προβλήματα (π.χ. τερηδόνες, δόντια που χρειάζονται απονεύρωση κ.λπ..)
Ταυτόχρονα γίνεται εκτίμηση του επιπέδου της στοματικής υγιεινής του ασθενή.


Η αρχική εξέταση περιλαμβάνει και ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό με καταγραφή των προβλημάτων υγείας και των φαρμακευτικών σκευασμάτων που λαμβάνει ο κάθε ασθενής. Επίσης καταγράφονται αλλεργίες και άλλα θέματα που έχουν σχέση με τη γενικότερη υγεία του ασθενή.

Είναι πιθανό, αμέσως μετά το πρώτο ραντεβού, να χρειαστεί να έλθουμε σε επαφή με κάποιον από τους ιατρούς σας για να σχεδιαστεί η θεραπεία σας με ασφάλεια (π.χ. χρήση αναισθησίας) ή να τροποποιηθεί κάποια από την υπάρχουσα φαρμακευτική αγωγή σας, εάν αυτή επηρεάζει το περιοδόντιο (π.χ. για περιοδοντικές νόσους συσχετιζόμενες με φάρμακα)

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις συστήνεται στους ασθενείς να κάνουν κάποιες εξετάσεις (συνήθως εξετάσεις αίματος) για να γίνει ολοκληρωμένη διάγνωση, όπως στην περίπτωση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια περιοδοντίτιδα συσχετιζόμενη με συστηματικές νόσους.

Τις πιο πολλές φορές στο πρώτο ραντεβού δίνονται οι πρώτες συμβουλές για τη φροντίδα των δοντιών (βούρτσισμα και μεσοδόντιος καθαρισμός).

Ερχόμαστε σε επαφή με τον οδοντίατρο που σας παρέπεμψε σε εμάς και σχεδιάζουμε τη θεραπεία για τα δόντια σας. Ο οδοντίατρός σας μπορεί παράλληλα να εργάζεται με άλλες οδοντιατρικές θεραπείες που χρειάζεστε.

Στο πρώτο ραντεβού, γίνεται πλήρης ενημέρωση για το συνολικό κόστος της θεραπείας και διακανονισμός του τρόπου πληρωμής.