Περιοδοντολογικό ιατρείο
Where your teeth deserve the best...
Κεντρική Περιοδοντολογία Συχνές ερωτήσεις Για ασθενείς Για συναδέλφους
Τι είναι
Αρχική εξέταση
Χειρουργική Θεραπεία
Προσθετική Θεραπεία
Φροντίδα
Περιεμφυτευματίτιδα
Αρχική εξέταση


Η αρχική εξέταση είναι σημαντική για να δούμε αν είστε υποψήφιος για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων. Ο πιο σημαντικός παράγοντας για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων είναι η ύπαρξη επαρκούς οστού,

Υπάρχουν διάφορες ανατομικές οντότητες στις γνάθους μας όπως τα ιγμόρεια και η ρινική κοιλότητα στην άνω γνάθο και το κάτω φατνιακό νεύρο στην κάτω γνάθο που μας δημιουργούν περιορισμούς στην τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.

Συνήθως, μια πανοραμική ακτινογραφία σε συνδυασμό με την κλινική εξέταση είναι αρκετά για να διαπιστώσουμε την ύπαρξη επαρκούς οστού για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.

Σε περιπτώσεις όμως που απαιτείται λεπτομερής διαγνωστική απεικόνιση, λόγω της ύπαρξης των ανατομικών στοιχείων μπορεί να ζητηθεί κάποια ακριβέστερη ακτινογραφική απεικόνιση των γνάθων όπως η απλή τομογραφία ή η αξονική τομογραφία.

Στην πρώτη εξέταση θα αξιολογηθεί επίσης η γενική κατάσταση της υγείας σας, η ύπαρξη τυχόν νόσων καθώς και η κατάσταση των δοντιών σας και το επίπεδο εφαρμογής στοματικής υγιεινής.
Θα γίνει επίσης φωτογράφηση του περιστατικού, καθώς και κατασκευή εκμαγείων των γνάθων, με σκοπό το σωστό σχεδιασμό της θεραπείας.